З якої мови перекладали? Думаю, що неправильно перекладати з російської мови
Абсолютно з вами згоден.
Опубліковані вище тексти перекладалися зовсім не з російської
До того ж, як мені відомо перекладачі під час своєї роботи не лише шукали українські слова-відповідники, а й перевіряли вже готовий текст тривалою практикою в миру та в рітрітних умовах і вносили відповідні правки з огляду на те, щоби результатом став інтуїтивно зрозумілий та ясний мануал для решти практиків.
Я спробував перекласти текст з російської мови, но відразу пішли деякі спотворення, бо не настільки добре я знаю особливості української літературної мови.
Вітаю вас з цим відкриттям!
Російська та українська - це направду ДУЖЕ різні мови.
До того ж, переклади дгармічних текстів російською на 90 відсотків геть незадовільно передають сутність Вчення.
Прикро, але переклади Дгарми на англійську та німецьку мови непорівняно якісніші.
...а у вас, хохлів - кажуть..
Перепрошую, а кого це ви звете "хохлами"?
В нас, щоб ви собі затямили на майбутнє, хохол - це образливе слово щодо українця.
Для наочності я б міг навести аналогічні за своєю зневагою назви росіян в сучасній українській мові, але це було би порушенням правил цього форуму, які я поважаю і закликаю поважати всіх дописувачів.
"Пан" - це полонізм, у нас так не говорять
Мені невідомо, як говорять у вас, але слово "пан" в нашій мові - не полонізм. В нас так говорять споконвіку.
До того ж, це слово, сказати б "легалізоване" найкращим словниками сучасної української мови.
Особисто мені імпонує інтерес всіх дописувачів до цієї теми.
Але чи не варто було би продовжити дискусію щодо більш сутнісних та важливіших проблем, ніж драстичність самого факту україномовного перекладу Дгарми для російськомовних жертв антиукраїнської пропаганди?